AFTENSKOLEN | AOF Vendsyssel
0
DE DRØMME
VI DELER
SAMLER OS
Se vores mange kurser

AOF
AFTENSKOLEN

Aftenskolen er en afdeling under AOF Center | Vendsyssel, og vores afdeling er centreret om folkeoplysning, hvor vi tilbyder forskellige kurser og foredrag til alle. Folkeoplysning bygger på et ønske om at skabe mulighed for, at mennesker kan dygtiggøre sig, udvikle sig og indtage en aktiv plads i vores samfund. Oplysning – både fagligt og personligt – er afgørende for, at vi som mennesker kan imødekomme og flytte os med de forandringer, som hele tiden sker i verdenen omkring os.

Fokus
Aftenskolen fejrede sin 85 års fødselsdag den 2. november 2016, og aldrig før har folkeoplysningstanken været mere aktuel end nu. Vi befinder os i en brydningstid, hvor vores samfund er under forandring, og hvor vi i disse år byder mange nye mennesker velkommen til Danmark. Mangfoldighed er netop kendetegnende for Aftenskolen, da vi tror på at fremme lighed og lige muligheder for alle, og derfor er folkeoplysning på tværs af samfundet helt essentiel for at skabe aktive samfundsborgere i fremtiden.

Aftenskolen har ca. 2.500 kursister om året, og fælles for både vores dygtige undervisere og kursister er, at de har en passion for at være en del af fællesskabet og sammenholdet om kurser eller foredrag. Aftenskolens kursusemner er mangfoldige og aktuelle, og vi tilbyder blandt andet kurser inden for sprogundervisning, motion og bevægelse, madlavning, musik og sang, fagkurser, elektroniske medier, sociale medier, fotografering, kreative fag mv.

Aftenskolens vigtigste opgave er at skabe platforme for vidensdeling, debat og refleksion via vores kurser og foredrag, så mennesker får muligheden til at blive klogere på sig selv og på omverdenen. Om det handler om sprog og kultur, rehabilitering, gastronomi eller livstilsændring, har Aftenskolen kurser og foredrag, der kan oplyse og uddanne det enkelte menneske, og danne grundlag for en ny forståelse af sig selv. Aftenskolen er altid på udkig efter flere dygtige undervisere, som har en passion, de har lyst til at dele med andre.

Praksis
Vores kurser og foredrag breder sig som en vifte i vores kommune, da vi ønsker en forankring i lokalsamfundet. Vi afholder kurser i blandt andet Thise, Brønderslev, Hjallerup, Try, Dronninglund og Asaa. Vi har udover vores almindelige kurser og foredrag seniorhøjskolerne i Brønderslev og Asaa. Seniorhøjskolerne er meget velbesøgte, og der er et spændende foredrag i god social atmosfære en gang om ugen. Foredrag er som regel i samarbejde med Brønderslev Bibliotek og Mælkebøtten.

Du kan finde vores katalog ved at klikke billedet.

der er noget for alle

SPROG

Tema

Her kan du finde forskellige sprogkurser, blandt andet engelsk, kinesisk og spansk. Der er sprogkurser for dig, som enten er begynder eller fortsætter, og på kurserne vil du udover sproget også lære om de forskellige landes kultur.

KROP OG SUNDHED

Tema

Her finder du kurser i mange forskellige bevægelsesformer - både de traditionelle som yoga og meditation og de mere moderne som bodytoning, pilates, puls og styrke og Qi gongi m.fl.

DIGITALE MEDIER

Tema

Her finder du forskellige IT-kurser, hvor du for eksempel kan lære at bruge NemID, netbank, e-boks på din smartphone, tablet eller på computeren. Desuden kan du lære at bruge Microsoft, Apple, eller sociale medier såsom Facebook,

FAG KURSER

Tema

Her kan du deltage i kurser og foredrag, hvor du blandt andet kan lære om førstehjælp, slægtsforskning og litteratur mv.

MAD OG VIN

Tema

Her finder du både grundlæggende kurser om mad og drikke og mere teoretisk om sammensætning af kosten. Desuden kan du lære at lave din egen chokolade og retter til de danske højtider.

KREATIV FRITID

Tema

Her finder du kursustilbud i praktiske og kreative fag og i diverse former for skabende håndarbejde. Desuden kan du finde kurser om blomsterbinding, boligindretning, farver og stil samt kunstforståelse. Tilbuddene kan variere fra afdeling til afdeling.

MUSIK, SANG, DRAMA

Tema

Her kan du finde kurser inden for blæse- og strengeinstrumenter, slagtøj, sang/stemmetræning og kor, orkester og samspil og drama.

SENIORHØJSKOLERNE

Tema

Her kan du finde vores spændende Seniorhøjskoler i Asaa og Brønderslev, hvor du kan deltage i 10 formiddage med debat, lærerige foredrag og inspirerende samvær. Alle er velkomne.

Det politiske forsamlingshus

Tema

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
- og bliv opdateret på seneste nyt